Trumpovu hovorkyňu Sandersovú údajne odmietli obslúžiť v reštaurácii

Hovorkyňu amerického prezidenta Donalda Trumpa vykázali z reštaurácie, ktorej majiteľka nemá šéfa Bieleho domu v obľube.

23.06.2018 22:04
debata (42)

Sarah Huckabeeová Sandersová to v sobotu uviedla na svojom oficiálnom twittrovom účte potom, čo sa udalosti dostalo publicity na sociálnych sieťach kvôli jednému zo zamestnancov podniku.

Stránky reštaurácie vzápätí zaplavilo množstvo pozitívnych aj negatívnych hodnotení kvality podniku.

Čašník v podniku Red Hen v meste Lexington v štáte Virginia asi 250 kilometrov od Washingtonu sa na facebooku zveril, že obsluhoval Sandersovú „celkom dve minúty, než ju majiteľka požiadala, aby odišla, a ona vyhovela“.

Trumpova hovorkyňa so svojou spoločnosťou navštívila podnik v piatok večer a v sobotu sa k nevľúdnemu prijatiu vyjadrila aj ona. „Jej čin vypovedá oveľa viac o nej ako o mne. Ja sa vždy snažím s ľuďmi vychádzať čo najlepšie, s rešpektom, vrátane tých, s ktorými nesúhlasím, a budem v tom pokračovať,“ napísala na adresu majiteľky na twitteri Sandersová.

Kým reštaurácia získala vďaka udalostí pozitívnu aj negatívnu publicitu na gastronomických weboch a v rámci päťbodového hodnotenia kvality jej pribudli stovky jedno až päťhviezdičkových recenzií, na sociálnych sieťach prevládali skôr kritické reakcie. „To je hanebné. Majiteľka ju požiadala, aby odišla? To im odradí veľa klientov, a zaslúžene!“ napísal jeden z reagujúcich James Simpson.

Obdobnú príhodu zažila v utorok aj ministerka vnútornej bezpečnosti Kirstjen Nielsenová, ktorá si zašla do mexickej reštaurácie. Politička, ktorá obhajovala oddeľovanie detí imigrantov od rodičov, ktorí prekročili hranicu nelegálne, musela počas večere riešiť protest skupiny demonštrantov požadujúcich zlúčenie rozdelených rodín.

42 debata chyba
Viac na túto tému: #reštaurácia #Sarah Sandersová