KĽDR si tento rok odpustí propagandistickú akciu "proti americkému imperializmu"

Severná Kórea sa rozhodla neusporiadať každoročné zhromaždenie "proti americkému imperializmu", ktorým si tradične pripomínala výročie začiatku kórejskej vojny.

25.06.2018 11:58
KĽDR, propaganda Foto: ,
Pred bytovým domom v severokórejskom hlavnom meste Pchjongjang je umiestnený propagandistický plagát, na ktorom je napísané "Ak sa americkí imperialisti pokúsia o inváziu, vymažeme ich z tváre zeme".
debata (2)

Ide o ďalší znak zmiernenia napätia po summite severokórejského vodcu Kim Čong-una s prezidentom USA Donaldom Trumpom, konštatuje agentúra AP.

Na vlaňajšom podujatí sa na Kim Ir-senovom námestí v Pchjongjangu zúčastnilo 100.000 ľudí. Severná Kórea dokonca vydala protiamerické poštové známky.

Úrady sa nechceli vyjadrovať k tohtoročnému rozhodnutiu neusporiadať zhromaždenie, ale štáb AP v severokórejskom hlavnom meste v pondelok potvrdil, že zhromaždenie sa konať nebude.

Masy obyvateľov Pchjongjangu každý rok skandovali heslá a mávali zástavami na demonštrácii, ktorá odštartovala mesiac podujatí zameraných na kórejskú vojnu a proti USA. Tieto akcie mali za cieľ posilňovať vlastenectvo a jednotu. Vyvrcholili 27. júla, ktorý Severná Kórea oslavuje ako štátny sviatok nazývaný „víťazstvo vo vojne za oslobodenie vlasti“.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #KĽDR #Severná Kórea