Nech sa vrátia. Politik Gudenus z FPÖ kritizuje rakúskych Turkov, ktorí hlasovali za Erdogana

Turci žijúci v Rakúsku hlasovali podľa volebných výsledkov prevažne za Erdogana, ktorý je v zahraničí považovaný za nebezpečného autoritárskeho vládcu obmedzujúceho ľudské práva Turkov.

25.06.2018 16:57
TURKEY-ELECTION/ Foto: ,
Stúpenci hlavy štátu Recepa Tayyipa Erdogana na politickom mítingu pred prezidentskými voľbami.
debata (19)

Prominentný politik z vládnej Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) v pondelok vyhlásil, že Turci, ktorí žijú v Rakúsku a ktorí hlasovali v nedeľňajších tureckých prezidentských a parlamentných voľbách za súčasného tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, by spravili lepšie, keby išli žiť naspäť do Turecka.

„Určite by im bolo lepšie v Turecku ako v Rakúsku,“ povedal šéf hospodárskeho výboru rakúskeho parlamentu Johann Gudenus. Turci žijúci v Rakúsku hlasovali podľa volebných výsledkov prevažne za Erdogana, ktorý je v zahraničí považovaný za nebezpečného autoritárskeho vládcu obmedzujúceho ľudské práva Turkov.

„Výsledky volieb zase raz potvrdili, že integrácia tisícov Turkov sa v našej krajine absolútne nepodarila,“ dodal Gudenus.

Erdogan vyhral v nedeľu už v prvom kole prezidentských volieb a jeho Strana spravodlivosti a rozvoja (AKP) zvíťazila v parlamentných voľbách, ktoré sa konali súbežne s prezidentskými, a spolu s menšou stranou súčasnej koalície získala väčšinu v 600-člennom tureckom parlamente.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #Recep Tayyip Erdogan #FPÖ