Rakúsko a Nemecko rozdávali tresty pedofilom, učiteľ z Viedne dostal štyri roky

Za sexuálne zneužitie maloletých odsúdili v dolnorakúskom Korneuburgu bývalého pedagóga (37) gymnázia z okolia Viedne na štyri roky väzenia a na umiestnenie v zariadení pre duševne chorých páchateľov. Súdny znalec totiž upozornil na poruchu osobnosti a sexuality obžalovaného.

25.06.2018 19:15
debata (8)

Súd zároveň zakázal mužovi na päť rokov výkon povolania a zaviazal ho uhradiť bolestné vo výške po 2000 eur každému z poškodených.

Obžalovaný sa zodpovedal nielen zo sexuálneho zneužitia maloletých, ale okrem iného aj zo zneužitia úradného postavenia a pornografického stvárnenia maloletých. Na zväčša neverejnom konaní sa v súdnej sieni k trestnej činnosti priznal.

Obžalovaný využil právo posledného slova pred vynesením rozsudku, aby vyjadril poľutovanie nad vlastným konaním, vyplýva z informácií rakúskeho verejnoprávneho rozhlasu ORF.

V zdôvodnení výšky trestu súd podčiarkol vážnosť trestnej činnosti i jej opakovanie v období rádovo týždňov a pripomenul nevyhnutnosť terapie muža, ktorý bol doteraz bezúhonným občanom a navyše sa k zločinom priznal.

Rozsudok nie je zatiaľ právoplatný, ani žalobkyňa, ani obhajkyňa sa k verdiktu súdu totiž nevyjadrili.

Vlakový sprievodca zneužil 218 chlapcov

Bývalý nemecký vlakový sprievodca si odsedí sedem a pol roka vo väzení za to, že vo vlakoch, v ktorých mal službu, sexuálne zneužíval chlapcov. Rozhodol o tom v pondelok súd vo Freiburgu.

Štyridsaosemročný Nemec, ktorého identitu nezverejnili, zneužil medzi rokmi 2013 a 2017 vo vlaku 218 chlapcov. Jeho obete boli vo veku od 12 do 17 rokov. Vo väčšine prípadoch sprievodca najskôr nedospelým chlapcom ponúkal alkohol a cigarety, pričom neskôr na nich začal tlačiť, že mu musia „splatiť dlh“ sexom.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Rakúsko #pedofil #zneužívanie detí