V Rostove, mieste futbalového šampionátu, riešili bombové hrozby

V juhoruskom Rostove na Done evakuovala polície v utorok hotel Topos Congress a ďalšie objekty. Potom oznámila, že dostala bombové hrozby, ale nenašla nebezpečné predmety. Rostov patrí medzi miesta konania futbalového šampionátu. V hoteli však nie je ubytovaný žiadny tím, uviedla FIFA.

27.06.2018 06:48
OCCER-WORLDCUP/ROSTOV-HOTEL Foto: ,
Polícia v hoteli Topos Congress výbušniny nenašla.
debata (7)

„26. júna dostala polícia rad telefonátov o výbušninách rozmiestnených v Rostove na Done,“ citovala agentúra Reuters z policajného vyhlásenia. „Policajné sily vykonali všetky potrebné kontroly a neboli nájdené žiadne nebezpečné predmety,“ dodali strážcovia zákona. Podľa nich bola už na všetkých prehľadávaných miestach obnovená bežná prevádzka.

K hotelu Topos Congress sa zišli aj sanitky a hasiace vozidlo. Policajti na ulici vypočuli personál a hostí a do objektu poslali vycvičené psy. V iných častiach mesta úrady evakuovali reštaurácie a bary.

Medzinárodná futbalová federácia FIFA oznámila, že Topos Congress je na oficiálnom zozname hotelov šampionátu. Ale žiadny národný tím v ňom vraj nie je ubytovaný.

Majstrovstvá sa začali 14. júna a v Rostove sa už odohrali štyri zápasy. Ďalší je plánovaný na 2. júla. Mesto leží necelých sto kilometrov od rusko-ukrajinských hraníc. Okrem neho sa šampionát koná napríklad v Soči, Moskve, Petrohrade, Volgograde a Jekaterinburgu.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Rostov na Done