Indiou otriasa znásilnenie osemročného dievčatka, ľudia žiadajú smrť páchateľa

Smrť pre páchateľa znásilnenia osemročné dievčaťa požadovali stovky ľudí, ktorí už tretí deň po sebe demonštrovali v indickom štáte Madhjapradéš.

29.06.2018 20:35
debata (2)

Obeť je v kritickom stave, uviedla agentúra AFP. Ide o ďalší z podobných útokov, ktoré napriek sprísneniu zákonov opakovane otriasajú indickou spoločnosťou.

Dav skandujúcich „smrť násilníkovi“ sa zhromaždil na niekoľkých miestach jedného z okresov. V oblasti zostalo uzavreté mnoho podnikov a škôl.

Polícia muža obvinila po tom, ako v utorok dievča odviedol od školy pod zámienkou, že ju dopraví domov. Namiesto toho ju vraj ale odviezol na odľahlé miesto, kde ju znásilnil a podrezal hrdlo.

Násilie na ženách sa v Indii dostalo do popredia pozornosti v roku 2012, kedy v metropole Dillí zomrela študentka, ktorú v idúcim autobuse brutálne znásilnila skupina mužov. Prípad vyvolal v celej krajine protesty týkajúce sa postavenia žien a prinútil vládu k zmene zákonov na ich ochranu.

Napriek tomu počet útokov v krajine výrazne neklesá. V máji napríklad polícia v štáte Džhárkhand zatkla 14 ľudí, ktorých podozrieva, že znásilnili a potom upálili šestnásťročnú dievčinu.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #India #znásilnenie