Pri páde autobusu do rokliny v Indii takmer 50 mŕtvych

Najmenej 48 ľudí prišlo o život a približne 10 ďalších utrpelo zranenia na severe Indie, keď sa preplnený autobus zrútil v horskom teréne z vozovky do hlbokej rokliny. Informovala o tom agentúra AP s tým, že najmenej sedem zranených je v kritickom stave.

01.07.2018 09:55 , aktualizované: 14:34
debata

Polícia uviedla, že v 28-miestnom autobuse bolo v čase nehody okolo 60 pasažierov. Medzi mŕtvymi je aj niekoľko žien a detí. Polícia uviedla, že na základe výpovedí svedkov stratil vodič v zákrute kontrolu nad autobusom, ktorý sa zrútil z vyše 200-metrovej výšky.

Agentúra AP pôvodne informovala o 30 obetiach, podľa agentúry AFP bolo na mieste 44 mŕtvych, o najmenej 40 mŕtvych pisala DPA.

Záchranné práce na mieste havárie v štáte Uttarákhand boli pre nevľúdne počasie sťažené. Záchranári našli na mieste 48 tiel.

K nehode došlo v himalájskom štáte Uttarákhand. „Pri nehode zomrelo 44 osôb. Najmenej ďalšie tri sú ranené. Prebiehajú záchranné práce,“ povedal už skôr vedúci miestneho úradu pre zvládanie katastrof agentúre AFP.

Autobus viezol robotníkov, ktorí do zamestnania denne dochádzali dopravou.

India je podľa oficiálnych údajov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) krajinou s najvyššou mierou úmrtnosti na cestách. Pri dopravných nehodách, spôsobených najmä prekračovaním povolenej rýchlosti, preplnenými komunikáciami či zlým stavom cestnej siete a motorových vozidiel, tam každoročne zahynie vyše 100.000 ľudí.

Oficiálne zdroje indického spolkového štátu spresnili, že vozidlo spadlo z 213-metrovej výšky a okrem obetí na životoch hlásili z miesta nešťastia aj desiatky zranených.

debata chyba
Viac na túto tému: #India #tragická nehoda #nehoda autobusu