V indickom Dillí našli mŕtvu 11-člennú rodinu, desiati boli obesení

Jedenásť mŕtvych členov jednej rodiny našli indickí policajti vo štvrti Burárí na severe indickej metropoly Dillí.

01.07.2018 11:51 , aktualizované: 15:01
dillí, policajt Foto: ,
Policajt si robí poznámky v dome v indickom Dillí, v ktorom našli mŕtvu 11-člennú rodinu.
debata

Desať z nich bolo obesený so zaviazanými očami a rukami spútanými za chrbtom. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na políciu, ktorá vyšetruje, či išlo o hromadnú samovraždu, alebo vraždu. V Burárí zúrila pred dvoma týždňami vojna gangov.

Medzi mŕtvymi boli štyria muži, tri ženy a štyri dievčatá, uviedol policajt viniť Kumar. Telá nemajú žiadne strelná zranenia a polícia nenašla žiadne stopy, ktoré by naznačovali, že do domu niekto vnikol násilím. Kým telo 70-ročnej ženy ležalo na podlahe, ostatné viseli na železnej mreži prichytenej k stropu, informovali miestne médiá.

Rodina tu bývala cez dvadsať rokov, majiteľ domu obchodoval s drevom a mliečnymi výrobkami, napísal denník Hindustan Times. Políciu zalarmoval sused, ktorý s obchodníkom chodieval každé ráno na prechádzku. O hromadnú samovraždu podľa neho nešlo – vraj s jednou z obetí v sobotu hovoril a nič nadchádzajúcemu nešťastiu nenasvedčovalo. Podľa ďalších susedov rodinu nerozdeľovali žiadne boje a práve pripravovali svadbu.

Agentúra Reuters pripomína, že 18. júna zomreli pri prestrelke konkurenčných gangov na miestnom trhovisku tri osoby a päť bolo ranených. Rivalita vodcov znepriatelených strán vraj siaha do roku 2013. Polícia vyšetruje, či spolu tieto dva incidenty nesúvisia.

debata chyba
Viac na túto tému: #India #obesenie #Dillí