Kim dôrazne pokarhal nespokojných robotníkov, vyzval ich k vyššej produktivite

Severokórejský vodca Kim Čong-un navštívil v pondelok dve továrne ležiace neďaleko hraníc s Čínou, pričom prejavil nespokojnosť s pracovným nasadením tamojších robotníkov. Informoval o tom britský denník Daily Telegraph s odvolaním sa na správy severokórejských štátnych médií.

02.07.2018 16:56
Kim Čong-un Foto: ,
Severokórejský vodca Kim Čong-un na návšteve v továrni.
debata (13)

Kim si prezrel dve textilné továrne v meste Sinuidžu. Zamestnancov prvej z nich vyzval, aby namiesto sťažností na nedostatok financií a vybavenia vynaložili väčšie úsilie na svojpomocnú modernizáciu závodu. Tamojší robotníci musia podľa vodcu zvýšiť produktivitu svojej práce, napísala oficiálna tlačová agentúra KCNA.

Pracovníkov druhého z navštívených podnikov Kim napomenul za nedostatočnú údržbu „drahocenných“ továrenských budov, ktoré podľa neho v súčasnosti pripomínajú stajňu.

Daily Telegraph v tejto súvislosti pripomenul, že Kim Čong-un je známy svojou výbušnou povahou a tým, že tvrdo trestá tých, ktorí vyvolajú jeho nevôľu.

V máji 2015 sa vodca komunistickej KĽDR rozčúlil počas návštevy korytnačej farmy, založenej na príkaz jeho otca Kim Čong-ila. Rozhneval sa, keď vo vodnej nádrži objavil uhynuté mladé korytnačky.

Riaditeľovi farmy vtedy nepomohlo ani vysvetlenie, že korytnačky uhynuli v dôsledku nedostatočných dodávok elektriny. Kim nástojil na tom, že ide o dôsledok nekompetentného vedenia a riaditeľa nechal v skrátenom konaní odsúdiť na smrť a zastreliť.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #KĽDR #Severná Kórea #Kim Čong-un