Dohoda nemeckej koalície: Na hraniciach nebudú tranzitné centrá pre utečencov

Strany nemeckej vládnej koalície vo štvrtok večer dosiahli dohodu na súbore opatrení na sprísnenie migračnej politiky. Predsedníčka sociálnych demokratov (SPD) Andrea Nahlesová po rokovaní so svojimi koaličnými partnermi uviedla, že zhoda je na rýchlejšom vrátení migrantov do krajiny EÚ, kde sa prvýkrát zaregistrovali. Zdôraznila však, že sa nebudú vytvárať žiadne tranzitné centra na hraniciach.

05.07.2018 23:00
Horst Seehofer Foto: ,
Líder CSU Horst Seehofer je spokojný s dosiahnutou dohodou o migračnej politike.
debata (1)

Kresťanskodemo­kratická únia (CDU) kancelárky Angely Merkelovej a Kresťanská únia (CSU) ministra vnútra Horsta Seehofera nedávno zažehnali svoj spor o riešení migrácie práve dohodou o zriadení takzvaných tranzitných centier na nemecko-rakúskej hranici, odkiaľ chceli vracať žiadateľov o azyl registrovaných už v inej krajine EÚ. SPD však od začiatku zdôrazňovala, že nebude akceptovať žiadne „uzavreté tábory“.

Seehofer po štvrtkovom rokovaní uviedol, že je s dohodou všetkých koaličných partnerov „veľmi spokojný“. Šéfka SPD tiež povedala, že s koaličnými partnermi „našli dobré riešenie“. To podľa nej zahŕňa aj urýchlenie konania v prípadoch osôb, ktoré nemajú nárok na azyl.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #azyl #migračná politika #tranzitné centrá