Britský policajt nebol vystavený novičoku, ukázalo vyšetrenie

Britský policajt, ​​ktorý sa v sobotu podrobil preventívnemu vyšetreniu v juhoanglickom Salisbury, novičoku vystavený nebol. Oznámila to tamojšia okresná nemocnica. Policajt sa nechal vyšetriť v súvislosti s prípadom z minulej soboty, keď boli v neďalekom Amesbury hospitalizovaní dvaja ľudia po otrave nervovo paralytickou látkou novičok.

08.07.2018 08:40
debata (61)

Hovorca nemocnice oznámil, že test bol v prípade policajta negatívny. Previezli ho na špeciálne vyšetrenie v Salisbury potom, čo navštívil nemocnicu v zhruba 65 kilometrov vzdialenom Swindone so žiadosťou o konzultáciu v súvislosti s prípadom z neďalekého Amesbury.

Vyšetrovatelia predpokladajú, že 45-ročný muž a 44-ročná žena prišli v Amesbury do kontaktu s nervovou látkou nešťastnou náhodou. Britské médiá v piatok uviedli, že ide o konzumentov drog.

Dvojica z Amesbury údajne mohla nájsť fľaštičku alebo injekčnú striekačku so zvyškami jedu, ktorý bol použitý v Salisbury pred štyrmi mesiacmi pri útoku na bývalého ruského dvojitého agenta, 67-ročného Sergeja Skripaľa a jeho 33-ročnou dcéru Juliu. Obaja len tesne unikli smrti a teraz prebývajú na utajovanom mieste. Aj oni boli v starostlivosti lekárov v Salisburskej okresnej nemocnici.

61 debata chyba
Viac na túto tému: #Novičok