Afganec dostal v Rakúsku za znásilnenie a obťažovanie žien osem rokov

Na osem rokov za mreže poslal v pondelok právoplatne Krajinský súd v hornorakúskom Linzi 22-ročného Afganca, ktorý v meste znásilnil jednu ženu, sexuálne obťažoval inú a pokúsil sa o znásilnenie ďalších dvoch žien. Obžalovaného, ktorý vinu tvrdohlavo popieral, usvedčili s 99-percentnou istotou vlani v novembri na základe stôp DNA.

09.07.2018 16:46
debata (15)

Sudkyňa v zdôvodnení poukázala na vysokú mieru brutality trestnej činnosti obžalovaného, ale aj na všeobecne preventívny význam výšky trestu, pričom pripomenula, že výpovede poškodených vnímala ako vierohodné a vyhodnotenie stôp DNA ako jednoznačné, vyplýva zo správy tlačovej agentúry APA.

Medzičasom odmietnutý žiadateľ o azyl sa vlani počas noci na 1. októbra ponúkol istej 30-ročnej žene, ktorá hľadala svoj mobilný telefón, že jej pomôže, aby ju následne v parku využívanom stúpencami skatingu znásilnil. V priebehu ďalších štyroch týždňov sa pokúsil znásilniť 22-ročnú študentku a 19-ročnú školáčku. Vyšetrovanie ukázalo, že už skôr, vlani v júni, oslovil 36-ročnú ženu a sexuálne ju obťažoval.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #znásilnenie #násilie na ženách #Afganec