Brit, ktorý sa priotrávil novičkom, je pri vedomí

Brit, ktorý sa pred desiatimi dňami so svojou partnerkou priotrávil nervovo paralytickou látkou typu novičok v juhozápadnom Anglicku, nadobudol vedomie. Oznámila to nemocnica v Salisbury, kde bol v kritickom stave hospitalizovaný. Žena sa zo svojho stavu nespamätala a zomrela v nedeľu.

10.07.2018 19:04
británia, novičok, polícia Foto: ,
Vyšetrovatelia na mieste, kde došlo k otrave novičokom.
debata (47)

„Konštatovali sme mierne, ale významné zlepšenie stavu Charlieho Rowleyho. Je v kritickom, ale stabilizovanom stave a je teraz pri vedomí,“ uviedla nemocnica vo svojom vyhlásení.

Vyšetrovatelia predpokladajú, že 45-ročný Rowley a o rok mladšia Dawn Sturgessová prišli pred necelými dvoma týždňami v Amesbury na juhu Anglicka do kontaktu s nervovou látkou nešťastnou náhodou. Teraz sa snažia zistiť, kde k nej prišli. Testy potvrdili, že sa s ňou dostali do kontaktu rukami. Britské médiá uviedli, že išlo o užívateľov drog.

Špekuluje sa, že dvojica z Amesbury mohla nájsť ampulku alebo injekčnú striekačku so zvyškami jedu, ktorý bol použitý v neďalekom Salisbury pred štyrmi mesiacmi pri útoku na 67-ročného bývalého ruského agenta Skripaľa a jeho 33-ročnú dcéru. Obaja len tesne unikli smrti a teraz prebývajú na utajovanom mieste. Aj oni boli v starostlivosti lekárov v Salisburskej nemocnici.

47 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #Novičok