V Bavorsku odsúdili Slováka za prepad čašníka. Tvrdí, že je nevinný

Na šesť a pol roka za mreže poslal v piatok Krajinský súd v bavorskom Traunsteine 42-ročného Slováka za brutálny prepad čašníka, usilujúceho sa odovzdať vo finančnom ústave dennú tržbu vo výške 2000 eur, ktorý spáchal s už odsúdeným komplicom 6. februára 2014 v neskorých večerných hodinách.

13.07.2018 21:51
debata (3)

Súd uznal slovenského občana vinným z trestných činov ťažkej lúpeže a nebezpečného ublíženia na zdraví a vyniesol v procese s ním identický trest, ako v prípade jeho už odsúdeného komplica.

Informovali o tom internetový spravodajský server Chiemgau24.de, ako aj rozhlasová stanica BayernWelle.

Slovákov komplic zneškodnil čašníka nesúceho tržbu z reštaurácie Goldener Bär (Zlatý medveď) v Berchtesgadene elektrickým paralyzérom, samotný Slovák ho potom fyzicky napadol, pričom čašník utrpel pomliaždeninu lebky a popáleniny v krčnej oblasti.

Obžalovaný Slovák však v súdnej sieni tvrdil, že ešte nikdy nebol v Nemecku a v inkriminovaný deň bol na cestách s družkou, ktorá mala narodeniny.

Prokurátorka pripomenula, že obžalovaného identifikovali na základe videozáznamov bezpečnostných kamier, fotografií i odborných posudkov. Priťažila mu aj výpoveď jeho už odsúdeného 37-ročného spolupáchateľa, aj keď ten v súdnej sieni ešte raz odmietol vypovedať. „Alibi obžalovaného sa rozplynulo,“ zdôraznila žalobkyňa navrhujúc pre neho desať rokov väzenia.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #lúpež #Bavorsko