Pri izraelských náletoch zahynuli v Gaze dvaja Palestínčania

Dvaja palestínski tínedžeri zahynuli v sobotu pri náletoch izraelských vzdušných síl, ktoré zasiahli budovu v meste Gaza. Informovalo o tom tamojšie ministerstvo zdravotníctva.

14.07.2018 10:52 , aktualizované: 21:26
Palestína, Gaza Foto: ,
Dym stúpa po izraelskom útoku v meste Gaza.
debata (39)

Obete podľa svedkov prechádzali okolo zmienenej prázdnej budovy, keď ich zasiahol šrapnel. Pri náletoch sa podľa ministerstva len v meste Gaza v sobotu zranilo ďalších 14 ľudí, priblížila agentúra DPA.

Izrael tvrdí, že jeho vzdušné sily zasiahli v sobotu v pásme Gazy desiatky vojenských objektov a zariadení militantného palestínskeho hnutia Hamas. Izrael vraj nálety podnikol ako odplatu za útoky vyše 90 rakiet, ktoré naň vypálili z pásma Gazy.

Sobotňajšie ostreľovanie je zo strany Izraela jedným z najprudších od vojny s Hamasom v roku 2014, priblížila stanica BBC. Podľa izraelského premiéra Benjamina Netanjahua by takáto intenzívna operácia vzdušných síl mohla pokračovať. „Rozsah našej reakcie na teroristické útoky Hamasu rozšírime na toľko, ako bude potrebné,“ uviedol.

Izraelskí zdravotníci zároveň informovali, že zranenia utrpeli v sobotu večer aj traja Izraelčania. Tých poranil šrapnel z rakety, ktorá zasiahla dom v meste Sderot na juhu Izraela. Na izraelskej strane ide v ostatnej vlne násilia s Hamasom o vôbec prvé známe zranenia, priblížila agentúra AP.

39 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #nálet #Pásmo Gazy