Nechutná pomsta prírode: Indonézania za smrť muža pozabíjali 292 krokodílov

Takmer 300 krokodílov pozabíjali rozhorčení dedinčania v prírodnej rezervácii v indonézskej provincii Západná Papua.

16.07.2018 19:09
indonézia, krokodíl, masaker Foto: ,
Obyvatelia regiónu Sorong stoja pri takmer 300 zabitých krokodíloch.
debata (19)

Masaker bol odplatou za smrť miestneho muža, ktorého predtým pravdepodobne pripravil o život jeden z krokodílov z rezervácie, napísal spravodajský server BBC News.

Miestni predstavitelia a policajti uviedli, že neboli schopní vraždeniu zvierat zastaviť. Zabíjanie chránených druhov je zločinom, ktorý môže byť v Indonézii potrestaný pokutou aj väzením.

Štyridsaťosemročný dedinčan bol v provincii Západná Papua usmrtený v piatok večer, keď na krokodílej farme sekal trávu. „Zamestnanec počul, ako niekto volá o pomoc, rýchlo tam pribehol a bol svedkom útoku krokodíla,“ povedal šéf pobočky indonézskeho úradu pre ochranu prírodných zdrojov v provincii Západná Papua.

Po sobotňajšom pohrebe dedinčana sa niekoľko stoviek miestnych obyvateľov ozbrojených nožmi, lopatami, kladivami a palicami vydalo do rezervácie. Podľa indonézskych médií dav najprv zaútočil na kanceláriu krokodílej rezervácie a potom pozabíjal 292 plazov.

Spomínaná farma mala licenciu na chov krokodílov morských a krokodílov novoguinejských. Niektoré zvieratá boli určené na porážku, väčšina ale boli chované v rámci programu na ochranu zvierat.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #indonézia #krokodíl