Albrightová: Trumpovo vystúpenie v Helsinkách bolo neamerické a hlúpe

Bývalá americká ministerka zahraničia Madeleine Albrightová vyhlásila, že vystúpenie prezidenta Donalda Trumpa na pondelkovej tlačovej konferencii v Helsinkách s jeho ruským náprotivkom Vladimirom Putinom bolo "neamerické, príšerné, smiešne a hlúpe". V relácii televízie MSNBC dodala, že Trump je darom, ktorý Putinovi opakovane robí radosť.

17.07.2018 19:45
GLOBSEC: Rozhovor s Madeleine Albright Foto: ,
Exšéfka americkej diplomacie Madeleine Albrightová.
debata (80)

Americkí politici neskrývajú rozčarovanie z toho, že sa Trump podľa nich nedokázal šéfovi Kremľa postaviť pokiaľ ide o údajné ruské zasahovanie do amerických prezidentských volieb v roku 2016.

Trumpa kritizujú nielen demokrati, ale aj niektorí republikáni. Americké tajné služby pritom na svojich zisteniach o ruskom ovplyvňovanie volieb trvajú.

Putin je podľa Albrightovej ako bývalý agent sovietskej tajnej služby KGB lepší v propagande a klamaní komukoľvek. Exministerka dodala, že si nevie predstaviť, ako asi vyzerala schôdzka Trumpa s jeho poradcami po summite.

Albrigtová zastávala funkciu šéfky americkej diplomacie v rokoch 1997 až 2001 a svojho času bola považovaná za najvplyvnejšiu ženu na svete. 81-ročná pražská rodáčka stále žije aktívnym životom.

80 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #USA #Madeleine Albrightová #summit Putin-Trump