Výbuch v armádnom stredisku v USA si vyžiadal niekoľko zranených

Najmenej traja ľudia utrpeli zranenia pri štvrtkovom výbuchu v armádnom komplexe určenom na skladovanie rakiet v americkom štáte Pensylvánia. Informovala o tom televízna stanica Fox News s odvolaním sa na miestne úrady.

19.07.2018 16:29
debata (3)

K výbuchu došlo okolo 07.15 h miestneho času v komplexe Letterkenny (Letterkenny Army Depot), ktorý leží približne 80 kilometrov juhozápadne od Harrisburgu, hlavného mesta Pennsylvánie.

Stav zranených nebol bezprostredne známy, ale na miesto boli povolané viaceré zdravotnícke vrtuľníky, ktoré ich prepravili do nemocnice. Podľa reportéra miestneho spravodajského serveru ABC27 dvaja zamestnanci vybehli z jednej z budov, pričom horeli. Jeden mal podľa neho popáleniny spôsobené chemikáliami. Niekoľko osôb ošetrili na mieste. Zvyšným pracovníkom nariadili zostať na svojich pozíciách a zakázali im zverejňovať na sociálnych sieťach akékoľvek informácie o výbuchu.

Vedenie Letterkenny Army Depot na Facebooku vyzvalo zamestnancov, aby až do odvolania zostali na svojich pracoviskách. Tí, čo sú mimo areálu, doň nemali vstupovať.

Zástupcovia zariadenia uviedli, že situáciu majú pod kontrolou a výbuch nebude mať vplyv na prevádzku. Dodali, že nemajú podozrenie na teroristickú aktivitu.

Komplex Letterkenny určený na údržbu a skladovanie rakiet a munície bol vybudovaný v roku 1942. V zariadení momentálne pracuje vyše 3 600 ľudí, ktorí podľa oficiálnych informácií pomáhajú pri zabezpečovaní „pohotovej a trvalej pripravenosti amerických a spojeneckých leteckých a raketových obranných síl“.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #výbuch #USA