Indonézanku znásilnil brat, dievča pôjde do väzenia za interrupciu

Indonézsky súd poslal pätnásťročnú dievčinu na šesť mesiacov do väzenia za potrat. Dievča sa preň rozhodlo po tom, čo zistilo, že otehotnelo, keď ju znásilnil jej brat. Tomu sudcovia vymerali za sex s neplnoletou dvojročný trest, informovala s odvolaním sa na indonézskou políciu agentúra AP.

22.07.2018 13:10
debata (13)

V Indonézii je interrupcia zakázaná s výnimkou, keď žena otehotnie pri znásilnení a jej život je v nebezpečenstve. Prerušenie môžu vykonávať zdravotníci najdlhšie do šiesteho týždňa tehotenstva.

Prípad, ktorý sa stal v provincii Jambi v strednej Indonézii, ale zákonu nezodpovedal. Interrupciu vykonali v šiestom mesiaci tehotenstva.

Spolu s dievčaťom obvinili aj jej matku, ktorá dcére pomáhala. Oznámila, že sa bála hanby medzi susedmi.

Na súde vyšlo najavo, že od septembra bolo dievča znásilnené osemkrát. Plod bol nájdený v palmovom háji a polícia aktérov zločinu zatkla v júni.

Podľa AP odsúdení aj ich právnici verdikt prijali. Prokuratúra pôvodne žiadala jeden rok väzenia pre dievča a sedem rokov pre brata. Dievča i jej osemnásťročný brat sa podľa rozsudku majú podrobiť rehabilitácii v ústave špeciálnej výučby detí.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #znásilnenie #indonézia #interrupcia