Po pretrhnutí priehrady v Laose doteraz objavili 19 tiel, nezvestných sú stovky

Pri záchranných akciách na juhu Laosu, kde sa v pondelok pretrhla hrádza rozostavanej priehrady, doteraz objavili 19 mŕtvych. Informoval o tom laoský denník Vientiane Times. Spravodajský server BBC News píše o najmenej 20 mŕtvych. Tamojšie úrady zatiaľ počty obetí nepotvrdili.

25.07.2018 08:42
Laos, kolaps, priehrada Foto: ,
Tragédia sa stala v provincii Attapeu na juhovýchode Laosu neďaleko hraníc s Vietnamom. Nešťastie pripravilo o domovy viac než 6 600 ľudí.
debata (1)

Nešťastie pripravilo o domovy viac než 6 600 ľudí, stovky osôb sú nezvestné. Svoj záchranný tím na miesto vyšle Južná Kórea, ktorá sa na konštrukcii priehrady podieľala.

Podľa Vientiane Times potrebuje pomoc záchranárov viac ako 3 000 osôb a doteraz bolo zachránených 2 851 ľudí.

„Prezident nariadil celý rad opatrení vrátane vyslania záchranného tímu a zároveň aj prešetrenie príčiny nešťastia, pretože na stavbe sa podieľali aj naše spoločnosti,“ uviedol na tlačovej konferencii hovorca juhokórejského prezidenta Mun Če-ina.

Tragédia sa stala v provincii Attapeu na juhovýchode Laosu neďaleko hraníc s Vietnamom. Úrady na miesto vyslali desiatky lodí, aby pomohli evakuovať osoby z rizikovej oblasti. Zároveň vydali výzvu na zaslanie núdzovej pomoci – liekov, pitnej vody, oblečenia, potravín, peňazí aj ďalších potrebných vecí.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #priehrada #Laos