Chlapcov zachránených z jaskyne vysvätili v budhistickom chráme

Jedenástich mladých thajských futbalistov a ich trénera, ktorých začiatkom júla zachránili zo zatopenej jaskyne na severe Thajska, vysvätili v stredu v budhistickom chráme.

25.07.2018 14:56
Thajsko futbalisti jaskyňa budhizmus obrad Foto: ,
Futbalový tréner Ekkapol Chantawong (vľavo) a chlapci z thajského futbalového tímu, ktorí boli so svojím trénerom zachránení zo zaplavenej jaskyne, počas obradu, pri ktorom sa chlapci stali novicmi a ich tréner bol vysvätený za mnícha v Mae Sai na severe Thajska.
debata (1)

Z chlapcov vo veku 11–17 rokov sa po obrade stali budhistickí novici, zatiaľ čo ich 25-ročný tréner sa stal budhistickým mníchom. Ceremónie sa nezúčastnil jeden ďalší zachránený chlapec, ktorý je kresťanského vyznania. Tí zvyšní sa na vysvätenie začali pripravovať už v utorok obradmi, v rámci ktorých im napríklad oholili hlavy.

Obrady sa konali v budhistickom chráme v severothajskej provincii Čiang Rai, v ktorom chlapci zostanú ešte vyše týždňa.

Mnohí budhisti strávia istý čas v kláštore

Mnoho mužov budhistického vierovyznania sa zvykne v istom momente svojho života nechať vysvätiť a strávi istý čas v kláštore. Hlavným dôvodom, prečo sa mladí futbalisti pre takéto gesto momentálne rozhodli, je prejav vďačnosti bývalému potápačovi elitnej jednotky SEAL thajských námorných síl, ktorý pri ich záchrane prišiel o život, priblížila agentúra AP.

Dvanásť mladých futbalistov spolu so svojím trénerom navštívili jaskyňu Tcham Luang po futbalovom tréningu 23. júna. Po náhlej povodni, ktorá zablokovala východ, tam zostali uviaznutí vyše dvoch týždňov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Thajsko #thajskí futbalisti