Izrael zaútočil na vojenské ciele v Sýrii

Izraelská armáda zaútočila v stredu na vojenské ciele v sýrskom pohraničí. Reagovala tak na dve rakety vypálené z územia susednej Sýrie, ktoré dopadli do vôd Tiberiadskeho jazera. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AP.

26.07.2018 11:31
výbuch, sýria, izrael Foto: ,
Izraelská armáda zaútočila v stredu na vojenské ciele v sýrskom pohraničí.
debata (21)

Izraelské lietadlá následne zaútočil na zariadenie na sýrskej strane hranice, z ktorého boli obe rakety odpálené. Územie v okolí zariadenia zase ostreľovalo izraelské delostrelectvo, uvádza sa vo vyhlásení izraelskej armády vydanom v stredu večer.

Nemuseli byť na Izrael odpálené úmyselne

Rakety, ktoré dopadli do Tiberiadskeho jazera, neboli pravdepodobne na Izrael odpálené úmyselne. Podľa agentúry AP k tomu zrejme došlo v rámci bojov medzi sýrskymi vládnymi silami a povstalcami, ktoré prebiehajú v blízkosti izraelských hraníc.

Izrael bude reagovať na akúkoľvek hrozbu

Izraelské ozbrojené sily v tejto súvislosti zdôraznili, že budú reagovať na „akýkoľvek pokus o ohrozenie suverenity Izraela a bezpečnosti svojich občanov“.

Izraelská armáda už kvôli bojom v sýrskom pohraničí v pondelok aktivovala svoj systém protivzdušnej obrany Dávidov prak. V utorok zase informovala o zostrelení sýrskej stíhačky, ktorá podľa nej narušila vzdušný priestor Izraela.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Izrael #Sýria #Rakety