Požiar budovy pri Tokiu si vyžiadal štyroch mŕtvych

Najmenej štyroch mŕtvych a približne 40 zranených si vo štvrtok vyžiadal požiar rozostavanej budovy v oblasti japonskej metropoly Tokio. Mnohí zo zranených sú vo vážnom stave, informovala agentúra AP.

26.07.2018 13:19
Japonsko Tokio požiar budova Foto:
Dym stúpa z horiacej budovy v Tame na západnom predmestí Tokia.
debata (1)

Plamene zachvátili budovu v meste Tama, ktoré patrí do tokijskej metropolitnej oblasti. Objekt, ktorý mal slúžiť ako kancelárska budova, bol tesne pred dokončením, mal tri nadzemné a tri podzemné podlažia.

Na mieste zasahovalo vyše 70 sanitiek a hasičských vozidiel. Podľa požiarnikov utrpeli vážne zranenia – vrátane respiračných ťažkostí a popálenín – viac ako dve desiatky ľudí. Štyroch mŕtvych oficiálne potvrdila tokijská polícia.

V čase vypuknutia požiaru sa v budove nachádzalo okolo 300 robotníkov. Záchranári sa obávajú, že v horiacom objekte uviazla jedna osoba, ktorá je stále nezvestná.

Príčina nie je známa

Príčina požiaru ani rozsah škôd zatiaľ nie sú známe. Predpokladá sa, že horieť začal stavebný materiál uskladnený v podzemnej časti budovy, kde sa práve vykonávalo rezanie ocele.

Požiare na staveniskách nie sú v Japonsku výnimočným javom. V samotnom Tokiu ročne zaznamenajú 100–200 požiarov rozostavaných budov. Nezriedka vznikajú počas zváracích prác alebo v dôsledku podpaľačstva a fajčenia.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #požiar