Stovky migrantov prenikli z Maroka do španielskej Ceuty

Približne 800 migrantov preniklo vo štvrtok z Maroka do severoafrickej španielskej enklávy Ceuta s cieľom dostať sa do Európy. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu.

26.07.2018 15:31
španielsko, migranti, plot, ceuta, afrika Foto: ,
Migranti hromadne zaútočili na vysoké šesťmetrové oplotenie z ostnatého drôtu, oddeľujúce Ceutu od Maroka.
debata (15)

Španielska Občianska garda oznámila, že 602 migrantov preniklo na španielske územie, keď krátko po svitaní hromadne zaútočili na vysoké šesťmetrové oplotenie z ostnatého drôtu, oddeľujúce Ceutu od Maroka.

Útočili na policajtov

Migranti v hraničnom plote vystrihli otvory a na policajtov, ktorí sa ich snažili zadržať, hádzali výkaly a nehasené vápno, uviedla garda vo vyhlásení. Zároveň na policajné vozidlá hádzali kamene a na policajtov útočili provizórnymi plameňometmi.

Polícia uviedla, že do nemocnice previezli 16 migrantov a tiež boli hospitalizovaní piati z 15 zranených policajných príslušníkov.

Španielsky Červený kríž v tvíte napísal, že počas zrážok s políciou a preliezania oplotenia utrpelo zranenia 132 migrantov.

Európske územie na africkom kontinente

Španielske enklávy Ceuta a Melilla sú jedinými európskymi územiami priamo na africkom kontinente. Migranti tam často preliezajú alebo prestrihávajú hraničné ploty alebo sa do enkláv pokúšajú priplávať, aby sa takto dostali na územie Španielska a EÚ.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #migranti