Káhirská zoo vydávala osla za zebru, namaľovala mu pruhy

Zoologická záhrada v egyptskom hlavnom meste Káhire pomaľovala čiernymi pruhmi osla a vydávala ho za zebru. Fotografiu zvieraťa vydal osemnásťročný študent a na facebooku ju zdieľalo viac ako 7 500 ľudí. Informoval o tom britský server Daily Mail. Zoo ale popiera, že chcela návštevníkov klamať.

26.07.2018 16:57
debata (13)

Snímku z Káhiry zverejnil študent Mahmúd Sarhan. „Skončila prehliadka a my sme sa rozhodli, že urobíme niekoľko fotiek. Keď ku mne prišiel, už na prvý pohľad som si uvedomil, že to nie je zebra, ale pomaľovaný somár,“ povedal Sarhan.

Z fotografie je zrejmé, že pruhy sú rozmazané. Uši zvieraťa sa oveľa viac podobajú ušiam osla ako ušiam zebry. Niekoľko veterinárov v Egypte už potvrdilo, že išlo o osla. Zoologická záhrada ale obvinenia odmieta.

Nie je to pritom prvýkrát, čo niektorá zoologická záhrada vydávala osla za zebru. V roku 2009 zoo v Gaze priznala, že keď zebry počas ozbrojeného konfliktu uhynuli od hladu, nahradila ich dvoma pomaľovanými oslami.

Podobne v roku 2013 sa návštevníci zoo v Číne cítili podvedení, keď záhrada vydávala tibetského mastifa, známeho tiež ako tibetskú dogu, za „afrického leva“.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Egypt #Káhira #zoo #zebra #somár