Jemenskí povstalci tvrdia, že zaútočili na letisko v Abú Zabí

Šíitskí povstalci v Jemene, známi ako Húsíovia, oznámili, že s pomocou bezpilotných lietadiel zaútočili na medzinárodné letisko v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch. O tom, že bol na letisku incident, SAE už skôr informovali. Podľa nich však nespôsobil žiadne škody, uviedla agentúra AP.

26.07.2018 20:09
debata (1)

Húsíovia cez svoje médiá informovali, že zaútočili na letisko s pomocou bezpilotných lietadiel. Letisko v Abú Zabí však na twitteri oznámilo, že došlo k incidentu na termináli 1 a že sa týkal auta s nákladom. Udalosť podľa oznámenia letiska prevádzku nijako neovplyvnila a nespôsobila ani žiadne škody.

Spojené arabské emiráty sú kľúčovým členom vojenskej koalície, ktorá na čele so Saudskou Arábiou od roku 2015 bojuje na strane jemenskej medzinárodne uznávanej vlády proti Húsíom. Koalícia obviňuje Irán, ktorý je v regióne úhlavným nepriateľom Saudskej Arábie, že Húsíom posiela zbrane. Tí však tieto tvrdenia odmietajú.

V stredu Húsíovia zaútočili na saudské ropné tankery, čo prinútilo Saudskú Arábiu k tomu, aby dočasne prerušila prevádzku svojej ropnej spoločnosti.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Jemen #šiitski povstalci #húsíovia