Julia Skripaľová telefonicky kontaktovala rodinu v Rusku

Julia Skripaľová, ktorú v marci na juhu Anglicka spolu s jej otcom priotrávili neznámi útočníci armádnym jedom, sa telefonicky spojila so svojou rodinou v Rusku. Oznámili to dnes ruské médiá. Tridsaťtriročná Julia informovala príbuzných o zdravotnom stave svojho otca, ktorý zatiaľ nie je schopný telefonického hovoru.

27.07.2018 09:27
Julia Skripaľová Foto: ,
Dcéra bývalého ruského špióna Sergeja Skripaľa Julia.
debata (15)

Po útoku jedom novičok, vyrobenom údajne v bývalom Sovietskom zväze, boli Skripaľovci hospitalizovaní v kritickom stave, ale postupne sa z otravy zotavili a žijú na neznámom mieste v Británii. Konzulárnu pomoc ruského veľvyslanectva v Londýne Julia odmietla, jej sesternici Viktorii Skripaľovej britské úrady nevydali k návšteve vstupné vízum.

Julia podľa ruských médií telefonovala do Ruska v utorok. Oznámila príbuzným, že jej otec, bývalý ruský agent, vzhľadom na problémy s dýchaním nie je schopný telefonovať. Šesťdesiatšesťročný Skripaľ počas liečenia podstúpil tracheostómiu a má vývod z priedušnice, ktorý mu uľahčuje dýchanie.

Viktoria Skripaľová, ktorá žije v ruskej Jaroslavli, novinárom povedala, že koncom júla znovu požiada o britské vízum.

Britské tajné služby z útoku proti Skripaľovcom obviňujú Rusko, ktoré podiel na incidente popiera. Koncom júna sa v Británii otrávili ďalší dvaja Briti, ktorí prišli do styku s nervovo paralytickou látkou zrejme nešťastnou náhodou. Dawn Sturgessová na následky otravy zomrela, Charlie Rowley bol minulý týždeň prepustený z nemocnice.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Novičok #kauza Skripaľ