Počet obetí požiarov v okolí Atén stúpol na 88, vyšetrovanie pokračuje

Ničivé požiare v okolí Atén si podľa najnovšej bilancie vyžiadali životy najmenej 88 ľudí. Informoval o tom v sobotu grécky verejnoprávny rozhlas ERT s tým, že najmenej desať zranených ľudí je v ohrození života. Úrady uviedli, že ďalšie osoby sú nezvestné, ich počet však nešpecifikovali.

28.07.2018 14:21
Grécko, požiar Foto: ,
Požiar v obci Mati, Grécko.
debata (1)

ERT dodal, že potrvá niekoľko dní, kým polícia na základe analýz DNA od príbuzných identifikuje všetky obete požiarov, ktorých telá sa nachádzajú v aténskych márniciach. Až na základe výsledkov týchto analýz bude možné stanoviť oficiálnu bilanciu obetí a nezvestných.

Grécke úrady podľa ERT pokračujú v zisťovaní príčiny požiarov, z ktorých prvý vypukol v pondelok. ERT dodal, že hasiči dostali požiare pod svoju kontrolu.

Grécka vláda medzičasom pripustila, že požiare v okolí Atén mohli byť založené úmyselne.

Grécky denník Kathimerini v sobotu, s odvolaním sa na zdroje blízke vyšetrovaniu, napísal, že jeden z požiarov nechtiac spôsobil obyvateľ regiónu Rafina, ktorý sa rozprestiera východne od Atén. Tento muž spaľoval konáre a trávu, pričom sa mu však oheň vymkol spod kontroly a veľmi rýchlo sa rozšíril na okolité stromy a porasty. Zdroje uviedli, že vyšetrovatelia poznajú totožnosť tohto muža.

Grécki právni experti sú presvedčení, že vyšetrovanie a následné súdne konanie môže trvať roky.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #lesné požiare