Španielske lode zachránili za dva dni približne 1 000 migrantov

Španielske plavidlá zachránili v priebehu piatka a soboty takmer 1000 migrantov, ktorí sa snažili preplaviť zo severnej Afriky do Španielska. Informovala o tom agentúra AP.

28.07.2018 20:19
španielsko, migranti Foto: ,
Španielska námorná záchranná služba uviedla, že len v priebehu sobotňajšieho dopoludnia vyzdvihla z 10 plavidiel v Stredozemnom mori celkovo 206 migrantov.
debata (29)

[* clanky=„suvisiace“ | nazov=„Čítajte viac“ | layout=„left“ | pocet=„2“

Španielska námorná záchranná služba uviedla, že len v priebehu sobotňajšieho dopoludnia vyzdvihla z 10 plavidiel v Stredozemnom mori celkovo 206 migrantov.

Piatková bilancia predstavovala 774 zachránených z 52 člnov. Väčšina migrantov bola zachytená v oblasti Gibraltárskeho prielivu, čo je najužšie miesto medzi severoafrickým a európskym pobrežím. Niekoľko člnov objavili španielski záchranári aj v Alboránskom mori východne od Gibraltáru a pri pobreží provincie Alicante.

Správy o záchrane stoviek migrantov smerujúcich do Španielska prichádzali aj v predchádzajú­cich dňoch.

Počty utečencov a iných migrantov, ktorí sa plavia cez Stredozemné more do Španielska, sú tento rok vyššie ako v prípade Talianska, ktoré čelilo hlavnému náporu v predchádzajúcich rokoch. Podľa aktuálnych údajov prišlo od začiatku tohto roka na španielske pobrežie už viac než 20 000 takýchto osôb. Na nebezpečnú plavbu sa mnohí vydávajú za pomoci pašerákov z pobrežia Alžírska a Maroka.

29 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #migranti