V Tadžikistane auto zabilo cyklistov zo západu. Bol to teror?

Štyroch cyklistov z USA, Švajčiarska a Holandska zabil v nedeľu v Tadžikistane svojím vozidlom vodič, ktorý z miesta činu ušiel. Oznámila to miestna tlačová agentúra Avesta. Polícia nevylučuje terorizmus a zo zodpovednosti za čin obviňuje skupinu niekoľkých osôb. Celkom päť členov skupiny policajti chytili a zastrelili.

30.07.2018 17:26
debata

Incident, pri ktorom boli zranení aj ďalší traja cyklisti, sa stal v lokalite Sebiston asi 80 kilometrov juhovýchodne od metropoly Dušanbe. Vodičom osobného automobilu, ktorý do skupiny cyklistov narazil, bol podľa tadžickej agentúry dvadsaťjedenročný Džafariddín Jusufov. Na cyklistov členovia bandy zaútočili aj nožmi, stav zranených osôb údajne nie je vážny.

Za informáciu o útočníkoch bola vypísaná vysoká peňažná odmena, napísala Avesta.

Auto policajti neskôr našli neďaleko miesta činu. Jedného muža pritom zatkli, ďalších dvoch, ktorí kládli odpor, na mieste zastrelili. Neskôr chytili ďalších troch členov skupiny, ktorých policajti takisto „zlikvidovali,“ uvádza úradná správa. Či bol medzi nimi vodič útočiaceho automobilu, nie je známe.

Tadžický minister vnútra Ramazon Rahimzoda novinárom povedal, že incident polícia vyšetruje ako možnú dopravnú nehodu, lúpežnú vraždu alebo terorizmus.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tadžikistan