Porucha spôsobila chaos v parížskom metre

Evakuáciu cestujúcich z ôsmich súprav z tunela metra v Paríži si v utorok večer vyžiadal technický problém na linke č. 1 medzi stanicami Bastille a Saint-Paul. V stredu o tom informoval denník Le Parisien.

01.08.2018 08:39
francúzsko, paríž, metro Foto: ,
Evakuáciu cestujúcich z ôsmich súprav z tunela metra v Paríži si v utorok večer vyžiadal technický problém.
debata

Francúzske médiá spresnili, že ide o plne automatizovanú linku metra, na ktorej súpravy neriadi vodič. Linka č. 1 vedie k mnohým turistami vyhľadávaným pamätihodnostiam – múzeu Louvre, Tuilerijským záhradám či triede Champs-Élysées.

Celkovo bolo kvôli technickej poruche odstavených zhruba 15 súprav metra, ale osem z nich zastalo v tuneli, čo skomplikovalo evakuáciu cestujúcich. Tá napokon trvala dve hodiny, čo vyvolalo kritiku ľudí na sociálnych sieťach.

Cestujúci sa sťažovali na nezvládnutú evakuáciu

Desiatky cestujúcich sa potom na sociálnych sieťach sťažovali, že zamestnanci spoločnosti RATP evakuáciu nezvládli – doniesli síce rebríky na vystupovanie z vagónov, ale cestujúcim – obzvlášť tým s deťmi či tým, ktorých sa zmocnila panika – nepomáhali. V súprave metra i v samotnom tuneli podľa odhadov cestujúcich dosahovala teplota asi 60 stupňov Celzia. ]

Záchranári potom na nástupištiach najbližších staníc metra ošetrili mnohých ľudí, medzi nimi aj piatich, ktorí mali zdravotné problémy v súvislosti s prehriatím organizmu.

Poruchu sa podarilo odstrániť

Poruchu na tejto linke metra sa podarilo odstrániť v stredu krátko pred 02.00 h SELČ. Od 05.00 h SELČ vlaky premávajú v obvyklom režime.

K tomuto incidentu v parížskom metre došlo v čase, keď sa po závažnej technickej poruche obnovuje normálna premávka na železničnej stanici Montparnasse. Tá spôsobila chaos v organizácii dopravy, a to v čase, keď boli prakticky všetky dopravné tepny plne vyťažené kvôli odchodu dovolenkárov do letovísk a masovému návratu tých, čo oddychovali v júli.

debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž #metro