Kyjev zvažuje nasadenie útočnej brigády v Zakarpatskej oblasti

Ukrajinský minister obrany Stepan Poltorak diskutoval s gubernátorom Zakarpatskej oblasti Hennadijom Moskaľom o možnom nasadení práporu 128. samostatnej horskej útočnej brigády v tejto časti krajiny.

02.08.2018 18:35
Stepan Poltorak Foto: ,
Ukrajinský minister obrany Stepan Poltorak.
debata (114)

Pracovné stretnutie medzi Poltorakom a Moskaľom sa uskutočnilo 1. augusta v Užhorode. „Počas stretnutia strany diskutovali o možnosti nasadenia práporu 128. samostatnej horskej útočnej brigády v meste Berehove a o rozvoji infraštruktúry vojenských jednotiek v mestách Mukačevo a Užhorod,“ uvádza sa v správe na internetovej stránke ministerstva obrany, z ktorej citoval UNIAN.

Dvojica diskutovala aj o pokroku v budovaní infraštruktúrnych zariadení pre ukrajinské vojenské jednotky vrátanie bývania.

V článku zverejnenom koncom apríla na internetovej stránke televízie 112 Ukrajina sa uvádza, že Ukrajina obnovuje svoju vojenskú základňu neďaleko hranice s Maďarskom, pričom ide o prejav zvyšujúceho sa napätia v jej bilaterálnych vzťahoch s Budapešťou.

Základňa sa nachádza v meste Berehove v Zakarpatskej oblasti, len desať kilometrov od maďarskej hranice. Zatvorili ju v roku 2003, ale koncom marca 2018 mestská rada mesta Berehove odhlasovala jej obnovenie. Ukrajina tam chce umiestniť jednotky 128. horskej brigády a 10. horskej útočnej brigády, uviedol vtedy autor článku.

114 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #Ukrajina #Zakarpatská oblasť