Evakuácia frankfurtského letiska sa skončila, dotkla sa stoviek ľudí

Nemecká polícia evakuovala v utorok terminál najrušnejšieho letiska v krajine, pretože letisková ochranka omylom umožnila vstup štvorčlennej rodiny z Francúzska do zabezpečenej zóny bez toho, aby prešla všetkými bezpečnostnými kontrolami.

07.08.2018 15:31 , aktualizované: 17:15
Nemecko, Frankfurt, letisk, evakuácia, policajt Foto: ,
Policajti a cestujúci stoja v hale A na termináli 1 na letisku vo Frankfurte nad Mohanom 7. augusta 2018.
debata (1)

Spolková polícia zastavila v utorok okolo poludnia nastupovanie do lietadiel a evakuovala cestujúcich zo zóny A Terminálu 1 na medzinárodnom letisku vo Frankfurte nad Mohanom na približne dve hodiny. Konala na základe informácií, že najmenej jedna osoba vstúpila do bezpečnej letiskovej zóny bez riadnej bezpečnostnej kontroly.

Asistentka bezpečnostnej služby podľa oznámenia Spolkovej polície na Twitteri nechtiac vpustila štvorčlennú francúzsku rodinu do zabezpečenej zóny, i keď sa títo pasažieri mali podrobiť ešte druhému prechodu cez skenery.

Rodinu následne lokalizovali, vypočuli a nechali pokračovať v naplánovanej ceste, dodala polícia. Terminál sa vrátil do normálnej prevádzky okolo 14.30 h, približne dve hodiny od nariadenia jeho čiastočnej evakuácie.

Koľko pasažierov tento incident na najväčšom nemeckom letisku zasiahol, nie je dosiaľ známe. Informovali o tom agentúry DPA a AP.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #letisko #Frankfurt nad Mohanom