Belgické letisko potvrdilo piatkový štrajk pilotov Ryanair, ruší sa 82 letov

Belgické letisko Charleroi (BSCA) v utorok oficiálne potvrdilo, že štrajk pilotov nízkonákladovej leteckej spoločnosti Ryanair, ktorý sa uskutoční v piatok 10. augusta, povedie k zrušeniu 82 letov na druhom najväčšom letisku v krajine.

07.08.2018 16:50
letisko , lietadlo , Ryanair Foto: ,
Ilustračné foto.
debata

Hovorca letiska v správe pre médiá spresnil, že 82 zrušených letov – 41 odletov a 41 príletov – bude mať vplyv na približne 13 940 cestujúcich, ktorí mali zakúpené lístky na tento deň. Počas posledného štrajku zamestnancov spoločnosti Ryanair z 25. a 26. júla bolo na letisku Charleroi zrušených iba 48 letov denne.

Zrušené lety predstavujú 70 percent bežnej prevádzky írskej leteckej spoločnosti na letisku v Charleroi.

Bruselské letisko Zaventem, hlavné letisko krajiny, v utorok ešte nemohlo oficiálne potvrdiť, koľko letov spoločnosti Ryanair bude zrušených.

Celkovo Ryanair na 10. augusta oznámil zrušenie 104 letov do Belgicka a z tejto krajiny v dôsledku štrajku pilotov, ktorých zamestnáva táto nízkonákladová letecká spoločnosť.

Holandský spravodajský server DutchNews.nl v tejto súvislosti uviedol, že 40 až 50 holandských pilotov, ktorí pracujú pre spoločnosť Ryanair, sa v priebehu utorka rozhodne, či aj oni vstúpia do štrajku. Spoločnosť Ryanair je v Holandsku prítomná na letiskách v Eindhovene, Amsterdame a Maastrichte.

debata chyba
Viac na túto tému: #štrajk #Belgicko #Ryanair