Taliansko poskytne líbyjským pobrežným hliadkam ďalšie plavidlá

Talianski zákonodarcovia odhlasovali rozšírenie pomoci pre líbyjskú pobrežnú stráž o desať nových hliadkovacích lodí a dve väčšie plavidlá. Informovala o tom v utorok tlačová agentúra AP, podľa ktorej ide o súčasť širších opatrení talianskej populistickej vlády zameraných na obmedzenie migrácie.

07.08.2018 20:59
Líbya, migranti, taliansko, loď, čln Foto:
Líbyjská pobrežná stráž zachraňuje migrantov v Stredozemnom mori.
debata (4)

Ako uviedla talianska tlačová agentúra ANSA, lode, ktorých vyslanie schválil v pondelok taliansky Senát, budú na svoju misiu pripravené do konca augusta.

Ľudskoprávne organizácie kritizujú politiku, na základe ktorej majú migrantov v mori zachraňovať líbyjské pobrežné hliadky. V tomto prípade sa totiž migranti dostanú do táborov v Líbyi, kde sú zadržiavaní v často neľudských podmienkach.

Podporu líbyjským pobrežným strážam pri hliadkovaní v tamojších teritoriálnych vodách poskytovala aj predchádzajúca talianska vláda. Súčasný kabinet premiéra Giuseppe Conteho zašiel vo svojej protiimigračnej politike podľa AP ešte o krok ďalej. Taliansko totiž nedávno uzavrelo všetky svoje prístavy pre všetky lode s migrantmi zachránenými v Stredozemnom mo­ri.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Líbya #migranti #migračná kríza