Maduro obvinil opozičného lídra z účasti na atentáte

Venezuelský prezident Nicolás Maduro vystúpil obvinil jedného z najpoprednejších opozičných lídrov krajiny, Julia Borgesa, zo zapojenia do víkendového pokusu o atentát za pomoci dronov.

08.08.2018 06:48
Julio Borges Foto: ,
Julio Borges
debata (1)

Maduro uviedol, že vyjadrenia viacerých zo šiestich podozrivých, už zatknutých osôb naznačujú účasť Borgesa na pokuse o atentát. Opozičný predstaviteľ žije v exile v Kolumbii.

„Niekoľko vyhlásení poukazuje na Julia Borgesa. Poukazujú naňho vyšetrovania,“ povedal Maduro, ale nespomenul žiadne podrobnosti o údajnej Borgesovej účasti na pokuse o vraždu.

Kritici Madurovej socialistickej vlády okamžite po sobotňajšom večernom útoku vyjadrili obavy, že neobľúbený líder zneužije incident ako zámienku na zatýkanie opozičných politikov, keďže v krajine sú rozsiahle nepokoje spôsobené ničivým kolapsom ekonomiky.

Pri spomínanom útoku explodovali dva drony s výbušninami neďaleko Madura, keď mal práve na vojenských oslavách prejav na otvorenom priestranstve. Zábery zo živého vysielania televízie zachytávali, ako Maduro a jeho manželka pozerajú pri jednom výbuchu k oblohe a následne sa rozutekajú stovky vojakov nastúpených na prehliadku.

Prokuratúra zatkla v tejto súvislosti šesť ľudí, ktorí čelia obvineniam z vlastizrady, pokusu o vraždu a terorizmu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Venezuela #Nicolas Maduro