Asadova manželka má rakovinu, priznal Damask

Manželka sýrskeho prezidenta Bašára Asada sa začala liečiť na rakovinu prsníka.

08.08.2018 16:38
Asma Asadová, Bašár Asad Foto:
Asma Asadová s manželom Bašárom.
debata (28)

Oznámili to dnes sýrske štátne médiá, podľa ktorých je choroba Asmy Asadovej v ranom štádiu. Agentúra AP napísala, že podobné odhalenia nie sú v arabskom svete bežné, rakovina je považovaná za tabu.

Asadov úrad dnes na facebooku zverejnil prezidenta sediaceho vedľa svojej ženy zrejme v nemocničnej izbe. Asadova má v ľavej paži infúzii.

Bašár Asad sedí pri svojej manželke Asme,... Foto: Reuters, SANA
Bašár Asad, Asma Asadová Bašár Asad sedí pri svojej manželke Asme, zrejme v nemocničnej izbe.

Fotografiu sprevádza vyhlásenie, podľa ktorého bol „zhubný nádor“ zistený v ranom štádiu. Vyhlásenie obsahuje tiež želanie skorého uzdravenia.

Asma Asadová má 42 rokov. Jej rodina má korene v provincii Homs, ale Asma sa narodila a bola vychovaná v Británii. V Británii študovala a pracovala do sobáša v roku 2000. S manželom má tri deti, dvoch synov a dcéru. Na rozdiel od Asada a ostatných členov sýrskeho vedenia nepatrí k šiitskym alávitom, ale je sunitka.

K súčasnej vojne v Sýrii sa verejne príliš nevyjadrovala, predvlani podľa ruských zdrojov odmietla ponuku odísť aj s deťmi do exilu. Sýrsky konflikt neprežilo vyše 300-tisíc ľudí a do cudziny kvôli nemu utieklo cez päť miliónov Sýrčanov.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Sýria #rakovina #Asma Asadová