Na východe Ukrajiny zahynul vojak, ďalší štyria sú zranení

Jeden ukrajinský vojak prišiel o život a ďalší štyria utrpeli zranenia, keď ich vozidlo zasiahla protitanková riadená strela vypálená proruskými separatistami. S odvolaním na miestne úrady to dnes oznámila agentúra Interfax. Incident sa stal v stredu večer pri meste Zolote, severozápadne od Luhansk, ktoré obsadzujú povstalci.

09.08.2018 11:44
Ukrajina, separatisti Foto: ,
Proruskí separatisti. Archívna foto.
debata (22)

„Straty medzi našimi vojakmi sú ďalším potvrdením, že vojna pokračuje a nepriateľ sa nechystá prerušiť úsilie o eskaláciu konfliktu,“ citovala agentúra z vyhlásenia úradov loajálnych k vláde v Kyjeve. Dodala, že armádne velenie dnes potvrdilo smrť jedného vojaka a zranenie troch ďalších, zatiaľ čo pokračuje hľadanie po nezvestnom vojakovi, ktorý zmizol počas boja.

Podľa novín Ukrajinská pravda bol na fronte v stredu zranený aj ukrajinský pohraničník. Zasiahli ho úlomky po výbuchu dosiaľ neznámeho výbušného zariadenia.

Separatisti naopak obvinili z ostreľovania a porušovania príkazov ukrajinskú armádu, ale o prípadných stratách sa však povstalecká agentúra DAN nezmienila.

Konflikt na východe Ukrajiny si počas štyroch rokov vyžiadal viac ako 10 000 ľudských životov. Kyjev a Západ obvinili Rusko z vojenskej podpory separatistov, čo Moskva popiera.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Ukrajina #proruskí separatisti