Talianska polícia našla v palivových nádržiach lode 20 ton hašiša

Viac ako 20 ton hašiša v cene až 200 miliónov eur našla talianska polícia v palivových nádržiach lode Remus plávajúcej pod panamskou vlajkou. Informoval o tom vo štvrtok denník La Repubblica. Policajti loď zastavili v medzinárodných vodách a eskortovali ju do prístavu sicílskej metropoly Palermo. Jedenásťčlenná posádka z Čiernej Hory bola zadržaná a obvinená z medzinárodného obchodu s drogami.

09.08.2018 18:02
debata (3)

Výskumné plavidlo Remus, ktoré na mori lodiam v núdzi dopĺňa palivo, vyplávalo z Kanárskych ostrovov do Turecka s medzipristátím v Egypte. Zastaviť sa predtým malo aj v Palerme. Pri pobreží severnej Afriky však posádka opakovane vypla automatický identifikačný systém (AIS), ktorý vysiela polohu plavidla.

Talianska polícia sa preto so zvolením panamských úradov rozhodla zasiahnuť a 31. júla loď zastavila v medzinárodných vodách neďaleko Sicílie. V prístave policajti vyprázdnili palivové nádrže a našli v nich 650 vriec s drogou. Dôkladná prehliadka lode trvala šesť dní.

Severoafrický hašiš bol zrejme určený pre európsky trh, usúdila talianska polícia. Najväčším svetovým producentom tejto drogy je Maroko, odkiaľ do Európy smeruje zvyčajne cez Španielsko, uviedol Úrad OSN proti drogám a zločinu (UNODC).

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #drogy