Búrka v Nemecku spôsobila problémy v doprave, niekoľko zranených

Zatiaľ čo niektoré európske krajiny stále sužujú horúčavy, v Nemecku vo štvrtok spôsobili problémy, najmä v doprave, búrky a dážď. Kvôli nim musela byť na pol hodiny prerušená prevádzka na najväčšom nemeckom letisku vo Frankfurte nad Mohanom, v tom istom meste kvôli počasiu zastavili asi na hodinu aj vlakovú dopravu na hlavnej stanici. Spadnuté stromy blokovali popoludní aj prevádzku na diaľnici A3, uviedla agentúra DPA.

09.08.2018 18:22
búrka, strom, počasie, železnica, Foto: ,
V oblasti Frankfurtu, ale aj v Sársku popadali popoludní stromy na železničnú trať a na elektrické vedenie, čo uzavrelo niektoré trate.
debata

Vo Frankfurte zastavili na hlavnej vlakovej stanici prevádzku okolo 15:30 SELČ, asi o hodinu bola prevádzka obnovená, uviedla hovorkyňa železníc. Cestujúci ale musia počítať s oneskorením, dodala. Obmedzenie sa dotklo diaľkovej aj regionálnej dopravy. V oblasti Frankfurtu, ale aj v Sársku popadali popoludní stromy na železničnú trať a na elektrické vedenie, čo uzavrelo niektoré trate.

Stromy kvôli víchrici a búrke popadali aj na diaľnicu A3 pri meste Seligenstadt, ktoré leží juhovýchodne od Frankfurtu. Diaľnica tak musela byť popoludní úplne uzavretá v smere na Würzburg a na viac ako 20 kilometroch sa tvorili dopravné zápchy. Popadané stromy poškodili aj niekoľko áut.

Traja ľudia utrpeli zranenia, z toho jeden ťažké, v kúpeľnom meste Bad Vilbel na severnom okraji Frankfurtu, kde víchor strhol asi dvadsaťmetrovú žalúziu pri kaviarni.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #búrka #obmedzenie dopravy