Pri streľbe v Kanade zahynuli štyria ľudia, polícia obvinila 48-ročného muža

Dvaja zo štyroch zabitých pri streľbe, ku ktorej došlo v piatok v meste Fredericton na juhovýchode Kanady, sú policajti. Oznámila to polícia v provincii New Brunswick.

10.08.2018 14:20 , aktualizované: 11.08.2018 18:54
Kanada, streľba, polícia, policajt Foto: ,
Na zábere vidieť miesto činu.
debata (22)

Kanadská polícia v sobotu následne obvinila muža za usmrtenie dvoch policajtov a dvoch civilistov počas piatkovej streľby v meste Fredericton v provincii New Brunswick. Prostredníctvom vyhlásenia v sobotu informovala, že 48-ročného Matthewa Vincenta Raymonda zatkli a obvinili zo štyroch vrážd prvého stupňa.

Úrady identifikovali obete ako strážnika Robba Costella, strážničku Saru Burns, Donnieho Robichauda a jeho priateľku Bobbie Lee Wright. Motív strelcovho konania nie je známy.

Námestník náčelníka polície vo Frederictone Martin Gaudet uviedol, že strážnici reagovali na hlásenia streľby v bytovom komplexe. Po príchode na miesto podľa jeho slov našli dvoch mŕtvych civilistov a následne sami zahynuli po tom, ako boli zastrelení. Spoločnosť Horizon Health, ktorá zabezpečuje zdravotnú starostlivosť v mene provinčného ministerstva zdravotníctva, uviedla, že Raymond je jedinou osobou, ktorú v súvislosti so streľbou ošetrili.

Streľba sa odohrala v čase, keď sa Kanada vyrovnáva so sériou násilností. V júli napríklad muž spustil v Toronte streľbu na rušnej ulici a zabil dvoch ľudí a ďalších 13 zranil, pričom aj on sám zomrel. V apríli zase v Toronte muž vrazil dodávkou do chodcov na ulici a zabil desiatich a zranil 14 ľudí.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #Kanada