Zamestnanec aerolínií ukradol v USA lietadlo, havaroval s ním do mora

Mechanik pracujúci u aerolínií v piatok v noci ukradol z medzinárodného letiska Sea-Tac v americkom Seattli lietadlo spoločnosti Horizon Air, s ktorým neskôr havaroval do mora pri ostrove Ketron.

11.08.2018 08:15 , aktualizované: 14:58
polícia, usa Foto: ,
Policajné jednotky na mieste kde došlo k zrúteniu uneseného lietadla.
debata (9)

V čase havárie sa na palube lietadla nenachádzali žiadni pasažieri. Jediným mŕtvym je tak po nehode únosca lietadla, 29-ročný člen pozemného personálu leteckej spoločnosti Horizon Air, uviedol šerif okresu Pierce v štáte Washington Paul Pastor.

Na twitteri zároveň informoval, že nešlo o teroristický čin a páchateľovi pripísal samovražedné sklony. Hovorca kancelárie šerifa Ed Troyer neskôr uviedol, že pád lietadla majú na svedomí „kaskadérske kúsky“, ktoré s ním muž vo vzduchu robil alebo „jeho neskúsenosť s lietaním“.

Podľa predbežných informácií 29-ročný mechanik ukradol stroj Q400 a havaroval s ním pretože „vo vzduchu robil akrobatické kúsky alebo nemal dostatok leteckých zručností,“ uviedla kancelária šerifa v okrese Pierce na Twitteri.

Hovorca kancelárie šerifa Ed Troyer na Twitteri napísal, že muž mal samovražedné sklony a v tomto prípade neexistuje žiadne spojenie s terorizmom. Kancelária pracuje na vyšetrovaní muža, pričom jeho meno zatiaľ nezverejnila.

K unesenému stroju okamžite vzlietli dve stíhacie lietadlá typu F-15s, ktoré ho však nezostrelili.

Podľa svedkov ukradnutý stroj pred haváriou naháňalo vojenské lietadlo. Americká pobrežná stráž vyslala na miesto nehody 14-metrovú loď, uviedla poddôstojníčka Ali Flockerzi s tým, že svedkovia hlásili ako z miesta vidia vychádzať veľký kúdol dymu.

Predstavitelia letiska v súvislosti s incidentom informovali, že zamestnanec leteckej spoločnosti „nepovolene vzlietol bez pasažierov“. Horizon Air je súčasťou skupiny Alaska Air a prevádzkuje krátke lety na západe USA. Ukradnuté lietadlo Q400 je turbovrtuľový stroj s kapacitou 76 miest.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Seattle