Na bývalej farme na Malte žilo v neľudských podmienkach 120 migrantov

Maltské úrady zasahovali na bývalej dobytčej farme, kde objavili 120 nelegálnych migrantov, ktorí tam žili v "neľudských" podmienkach.

13.08.2018 17:38
malta, farma Foto: ,
Farma v dedine Qormi na Malte.
debata (9)

Farma v dedine Qormi bola v minulosti prestavaná na provizórne ubytovacie zariadenia pre zahraničných robotníkov, ktorí hľadali cenovo dostupné ubytovanie.

Migranti podľa vlastných slov platili majiteľom zariadenia približne 100 eur mesačne, aby mohli prespávať v maštaliach, ktoré, ako uviedla miestna polícia, nespĺňali základné hygienické normy, pričom spoločné sociálne zariadenia a sprcháreň predstavovali „zdravotné riziko“.

Maltské úrady všetky budovy na farme uzavreli, avšak migranti, z ktorých väčšina pochádza z Afrických krajín, skončili na ulici a žiadali novinárov, aby im pomohli nájsť alternatívne ubytovanie.

Ekonomický rozmach, ktorým Malta prechádza, spôsobil zvýšenie cien ubytovania, ale podľa niektorých humanitárnych organizácií aj nárast v oblasti nelegálnej práce a zamestnávania.

Krátko po zásahu na farme vyzvala mimovládna organizácie Nadácia Aditus príslušné orgány, aby v súvislosti s týmto prípadom začali vyšetrovanie pre podozrenie z vykorisťovania, bratia do otroctva a obchodovania s ľuďmi.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #farma #Malta #migranti