Odstúp, odkázali demonštranti Merkelovej v Drážďanoch

Stovky krajne pravicových demonštrantov v Drážďanoch protestovali proti kancelárke Angele Merkelovej pri jej dnešnej návšteve saskej metropoly. Navštívila tam regionálnych poslancov za Kresťanskodemokratickú úniu (CDU). Podľa agentúry DPA účastníci protestu, ktorý zvolalo protiimigračné hnutie Pegida, vyzývali šéfku nemeckej vlády k rezignácii. V Drážďanoch sa však súbežne konala aj manifestácia na podporu političky.

16.08.2018 22:04
angela merkelová, nemecko, drážďany, protest Foto: ,
"Merkelová musí odísť" alebo "Ťahaj" skandovali vo štvrtok protestujúci pri príchode kancelárky.
debata (25)

Kancelárkina ústretová politika z roku 2015 vyvolala v časti nemeckej spoločnosti odpor a vlani dopomohla protiimigračnej strane Alternatíva pre Nemecko (AFD) k vstupu do Spolkového snemu, v ktorom je treťou najsilnejšou stranou.

„Merkelová musí odísť“ alebo „Ťahaj“ skandovali vo štvrtok protestujúci pri príchode kancelárky. Neďaleko od nich sa zhromaždili ich odporcovia, ale žiadne potýčky zatiaľ nie sú hlásené. Polícia nezverejnila odhady počtu účastníkov oboch akcií.

V Sasku sa v septembri budúceho roku uskutočnia voľby do krajinského snemu. Podľa prieskumov by CDU mala opäť zvíťaziť, ale na druhom mieste by mohla skončiť AFD.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #CDU #Angela Merkelová #imigračná politika #AfD