Hamburg rozpredal bývalé domčeky pre utečencov

Úrady v Hamburgu rozpredávajú 50 malých drevených domčekov, využívaných na ubytovanie ľudí, ktorí prichádzali do Nemecka na vrchole utečeneckej a migračnej vlny. V piatok o tom informovala agentúra AP.

17.08.2018 13:52
Nemecko Hamburg utečenci domčeky predaj Foto: ,
Hranaté chatky podobné škatuliam, s rozmerom 28 štvorcových metrov, ponúkali úrady tento týždeň na využitie ako prípadné hosťovské domčeky, dielne či priestory pre šport alebo jogu.
debata (1)

Hranaté chatky podobné škatuliam, s rozmerom 28 štvorcových metrov, ponúkali úrady tento týždeň na využitie ako prípadné hosťovské domčeky, dielne či priestory pre šport alebo jogu. Minimálna ponuková cena bola 1000 eur, ale spájali sa s tým dva háčiky: kupujúci musia mať stavebné povolenie, aby mohli domčeky niekde opäť umiestniť, a musia si ich sami odviezť.

Koordinačné centrum pre utečencov v nemeckom Hamburgu uviedlo pre agentúru DPA, že len v prvý deň dostalo okolo 100 žiadostí záujemcov. Vo štvrtok centrum na Twitteri oznámilo, že on-line inzerát po 48 hodinách už stiahlo a že sa skontaktuje so všetkými žiadateľmi.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #predaj #Nemecko #utečenci #Hamburg #domy