Putin na svadbu rakúskej ministerky privezie aj kozácku kapelu

Svadba rakúskej ministerky zahraničia Karin Kneisslovej sa v sobotu za prítomnosti ruského prezidenta Vladimira Putina uskutoční v hostinci uprostred viníc neďaleko obce Gamlitz na juhu Štajerska. Napísali to dnes ruské médiá s odvolaním sa na ruské a rakúske zdroje. Ruský prezident so sebou vraj ako prekvapenie privezie desaťčlennú kozácku kapelu.

17.08.2018 16:32
Karin Kneisslová Foto:
Rakúska ministerka zahraničných vecí Karin Kneisslová (na archívnej snímke) na svojej svadbe privíta ako hosťa aj ruského prezidenta Vladimira Putina.
debata (84)

Hostinec Gasthaus Tscheppe, ktorý bude veselicu hostiť, sa už na slávnosť intenzívne pripravuje, napísala agentúra Interfax. Hosťom bude k dispozícii terasa s širokým výhľadom na okolité vinice. V pohotovosti je aj päťdesiat kilometrov vzdialené letisko v Grazi, kam zrejme Putinov špeciál priletí.

Agentúra DPA napísala, že ako osobitná pozornosť novomanželom, 53-ročnej Kneisslovej a 54-ročnému Wolfgangovi Meilingerovi, príde spolu s kremeľským šéfom desať kozáckych hudobníkov. Nemecká agentúra sa odvoláva na diplomatické zdroje, Kremeľ je podľa ruských médií na informácie skúpy.

Na svadbe sa čaká asi stovka hostí vrátane rakúskeho kancelára Sebastiana Kurza a šéfa koaličnej nacionalistickej Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) Heinza-Christiana Stracheho. Podávať sa bude tradičná štajerská kuchyňa. Putin by mal na svadbe pobudnúť asi dve hodiny, ešte večer ho čaká stretnutie s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou neďaleko Berlína.

84 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Karin Kneisslová