Putin sa cestou k Merkelovej zastavil v Rakúsku, kde na svadbe vyzvŕtal ministerku zahraničia

Ruský prezident Vladimir Putin dnes popoludní na skok navštívil Rakúsko, aby sa zastavil na svadbe tamojšej ministerky zahraničia, 53-ročnej Karin Kneisslovej.

18.08.2018 09:26 , aktualizované: 18:04
Rakúsko diplomacia Kneisslová svadba Foto: ,
Ľudia sledujú konvoj áut s ruským prezidentom Vladimirom Putinom počas príchodu na svadbu rakúskej ministerky zahraničných vecí Karin Kneisslovej a Wolfganga Meilingera v rakúskom mestečku Gamlitz pri prechádzaní cez Sulztal an der Weinstrasse.
debata (198)

Po jeho pristátí v Grazi bol uzavretý príchod na letisko aj časť diaľnice A9, informovala agentúra APA. V alpskej republike sa šéf Kremľa krátko zdržal na ceste do Nemecka, kde ho večer čaká rokovanie s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou.

Na letisku v Grazi dnes podľa APA pristáli dve ruské vládne lietadlá. Krátko po pristátí druhého z nich z letiska vycestovala dlhá kolóna limuzín a dodávok sprevádzaná vozidlami s modrými majáčikmi a policajným vrtuľníkom.

Uzavretý bol príjazd k letisku a v oboch smeroch aj Pyhrnská diaľnica A9 medzi obcou Kalsdorf a výjazdom na Vogau, uviedla APA.

Podľa portálu Standard.de Putin odovzdal neveste, ktorá ho čakala pred vchodom do hostinca Tscheppe v obci Gamlitz na juhu Štajerska, kyticu.

Podľa APA 65-ročný politik s nevestou na terase podniku dokonca tancoval. Krátko po prezidentovi prišiel aj zbor donských kozákov, ktorých ruský prezident priviezol so sebou. Medzitým už Putin zastávku v Gamlitzi ukončil a nechal sa odviezť späť na letisko. Pred 16:30 SELČ APA hlásila, že už z Rakúska odcestoval.

Kneisslová sa dnes vydala za 54ročného experta na energetiku Wolfganga Meilingera. Svadba sa koná v hostinci uprostred viníc. Medzi zhruba stovkou hostí bol aj rakúsky kancelár Sebastian Kurz a šéf koaličnej nacionalistickej Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) Heinz-Christian Strache. Rakúska opozícia prítomnosť prominentného ruského hosťa na svadbe ministerky ostro kritizovala a hovorí o provokácii a hanbe pre Rakúsko.

198 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #Angela Merkelová #Vladimir Putin