V talianskom národnom parku zahynulo desať turistov

Na desať mŕtvych stúpol v pondelok večer počet obetí lokálnych záplav v rokline Raganello, ktorá leží neďaleko horskej obce Civita v Kalábrii na juhu Talianska. Informovala o tom agentúra DPA.

20.08.2018 19:34 , aktualizované: 21.08.2018 06:55
Taliansko Kalábria roklina nešťastie obete Foto: ,
Záchranári pracujú po bleskových záplavách v rokline Raganello neďaleko horskej obce Civita v Kalábrii.
debata

Šesť ľudí utrpelo pri bleskovej záplave v až 400 metrov hlbokej rokline zranenia. Tri osoby sú naďalej nezvestné. Ďalších 23 ľudí vrátane dvoch detí a holandského turistu so zlomeninou panvy sa podarilo zachrániť.

Záchranárske vozidlá v horskej obci Civita v... Foto: TASR/AP, Clemente Angotti
Taliansko Kalábria roklina nešťastie obete Záchranárske vozidlá v horskej obci Civita v Kalábrii. Najmenej osem ľudí zahynulo pri nešťastí v rokline Raganello neďaleko horskej obce Civita v Kalábrii na juhu Talianska.

Podľa agentúry ANSA sú medzi obeťami štyria muži a štyri ženy. Bližšia informácie o ďalších dvoch obetiach neboli bezprostredne známe. Ich telá totiž záchranári objavili až v pondelok neskoro večer.

Kaňon Raganello, ktorý je súčasťou národného parku Pollino, má dĺžku 13 kilometrov a patrí medzi obľúbené destinácie výletníkov. Tí sem cestujú, aby sa pokochali v priezračnej vode a osobitých skalných útvaroch.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #turizmus