Biely dom prepustil autora Trumpových prejavov

Biely dom kvôli účasti na zhromaždení belošských nacionalistov zo svojich služieb prepustil Darrena Beattieho, ktorý pre prezidenta Donalda Trumpa písal prejavy.

20.08.2018 23:01
debata (3)

O odchode Beattieho informovala v nedeľu televízia CNN, informáciu Biely dom potvrdil dnes. Beattie, ktorý pôsobil ako jeden z troch tvorcov prejavov, trvá na tom, že nič zlé neurobil, Trumpa však naďalej podporuje.

V roku 2016 sa Beattie zúčastnil konferencie Menckenovho klubu, ktorý sám seba označuje za intelektuálne združenie nezávislej pravice. Organizácie obhajujúce ľudské práva však upozorňujú, že spolok slúži na vyjadrovanie rasistických názorov. Klub založený v roku 2008 sa pomenoval po americkom novinári Henrym Menckenovi, o ktorom po jeho smrti v roku 1956 osobné denníky prezradili, že zastával rasistické a antisemitské postoje.

Beattie svoj prejav na konferencii klubu obhajuje. „Nepovedal som nič zlé a za svojimi slovami si stojím,“ povedal. Dodal, že pre neho bolo cťou v Trumpovej administratíve slúžiť a že za prezidentom naďalej stojí.

CNN uviedla, že Biely dom najprv Beattieho vyzval na rezignáciu a keď to odmietol, rozviazal s ním pracovný pomer.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Biely dom #Donald Trump