Trump sa obáva, že rozhovor s vyšetrovateľom Muellerom by mohol byť pascou

Prezident Spojených štátov Donald Trump sa obáva, že prípadný pohovor so špeciálnym vyšetrovateľom Robertom Muellerom by sa pre neho mohol stať pascou, pretože aj keby povedal pravdu, mohol by nakoniec čeliť obvineniu z krivej prísahy.

21.08.2018 07:12
Donald Trump Foto: ,
Donald Trump.
debata (1)

Trump to v pondelok vyhlásil v rozhovore s agentúrou Reuters. Mueller objasňuje ruskú úlohu v amerických prezidentských voľbách v roku 2016 a vo svojom vyšetrovaní sa zameral predovšetkým na vtedajší Trumpov volebný štáb. Prezident spoluprácu s Ruskom odmieta a vyšetrovanie svojho tímu považuje za hon na čarodejnice.

Trump vyjadril obavy, že Mueller by mohol porovnať jeho vyhlásenia so slovami ďalších ľudí, ktorých už vypočul, okrem iného aj niekdajšieho šéfa Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) Jamesa Comeyho, a že všetky nezrovnalosti by sa potom obrátili proti prezidentovi.

„Keď niečo poviem ja a on (Comey) niečo povie, tak je to moje slovo proti jeho. A on je najlepší kamarát Muellera, takže Mueller by mohol povedať: ‚No, verím Comeymu.‘ Aj keby som hovoril pravdu, tak to zo mňa urobí klamára. To nie je dobré,“ povedal Trump.

Prezident však v rozhovore s Reuters nepovedal, či nakoniec vysloví súhlas s tým, aby ho Mueller vypočul. Nevyjadril sa ani k tomu, či by mohol odobrať Muellerovi bezpečnostnú previerku, ako to urobil niekdajšiemu šéfovi CIA Johnovi Brennanovi, ktorý dlhodobo kritizoval prezidentovu zahraničnú politiku a jeho prístup k bezpečnostným té­mam.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Donald Trump #Robert Mueller